Aja auk. Peldiku-George

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Michael
George Michael Foto: Kuvatõmmis

Beverly Hillsis asuv Will Rodgersi memoriaalpark pole küll eriti suur, kuid on seda kuulsam. Omaaegse kauboi-filosoofi,koomiku ja filmistaari järgi nime saanud pargis nägi näitleja Michael Caine, kuidas kuulus John Wayne (nimede riimumine juhuslik) maandus sinna helikopteriga, nii et palmid sahisesid. Ning just seal tegi Rod Stewart abieluettepaneku oma modellist kallimale Rachel Hunterile.

Ning just seal asus WC, mille kohta hakkasid 1998. aasta maikuus liikuma kuuldused, et pargis, mida kasutavad lastega pered, toimub midagi siivutut. Keegi nagu käib ja näitab ennast seal.

Politseinik Marcelo Rodriguez sättiski end koos ametivennaga teele, et asja uurida. Erariietes Rodriguez sisenes peldikusse, vaatas ringi ja mis ta nägi?! Peldiku nurgas oli ennast sisse sättinud kuulus laulja George Michael, kes ennast talle näitaski. Politseinik leidis, et see ei ole OK, ja vahistas Michaeli. Kolm tundi politseijaoskonnas ning 810-dollarilise kautsjoni eest pääses popstaar vabadusse. Järgmisel päeval olid kõikide tabloidlehtede esikaantel uudised, kuidas George Michael tabati WCs siivutu teo pealt. Michael tunnistas, et nii tõesti oli, kuid peaaegu. Ta pidi maksma trahvi ja tegema 80 tundi ühiskondlikku kasulikku tööd.

See oli George Michaeli jaoks omamoodi murranguline sündmus, sest alles siis teatas ta maailmale, et on gei. Elton John näiteks oli lauljat selle pärast korduvalt nokkinud, et too nii kaua kapis on vahtinud. Whami! aegadel oli see aga elu küsimus, et noorte tüdrukute iidol Michael ikkagi heteronormatiivsena püsiks. Soolona muutus Michaeli looming kuidagi ambivalentsemaks.

Sündmust kommenteeris laulja ka oma uue plaadi loo «Outside» videos, mis oli omalaadne keel-põses PR-trikk, et asi enda kasuks huumori võtmes ära lahendada. See algab 70ndate lõpu saksa pornofilmide stilistikas lavastatud kaadriga, kus keegi meesterahvas on WCs ja äkki ilmub sinna kutsuva olemisega Cindy-nimeline fantaasia-naisterahvas, keda kehastas Sport Illustratedi kaanemodell Melissa Keller.

Edasi näeme, kuidas kaamera sõidab üle linna ja kotkaperspektiiv reedab kõikjal toimuvaid sekstoiminguid –- nii hetero kui gei. Maailm tundub olevat muutunud panseksuaalseks, tõepooleks selliseks Varro Vooglaiu düstoopiaks, kus kõik mehed käivad ringi 24 h erekteerunud olekus. Peagi muutub videos peldik hoopis diskoteegiks ja selles on põhimeheks ei keegi muu kui politseirõivais ja sauaga tantsiv George Michael. Video lõpeb sellega, et politseinik George Michael tabab teolt kaks autokastis miilustavat geimeest ja noomib neid, patsutades endale sauaga autoriteetselt vastu pihku.

Paari aasta pärast kaebas politseinik hoopis laulja kohtusse, kuna too väitis, et tegelikult polnud olukord üldse nii ühene. Et ka politseinik olnud ennast Michaelile paljastanud. Sina näitad ennast mulle, mina näitan ennast sulle ja pärast läheme politseijaoskonda – oli see mäng, mida Michael tundis, et politseinik mängib. Marcelo Rodriquezi sõnade järgi tekitas selline jutt tal emotsionaalse trauma ja ta tahtis saada 10 miljonit dollarit valuraha. Ta ei saanud midagi.

2008 tabati George Michael jälle peldikus. Sedakorda küll mitte ennast näitamas, vaid crack-kokaiini ja kanepit suitsetamas. Jälle olid pahandused majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles