Film Lõuna-Aafrikas elavast eesti pressifotograafist otsib rahvusvahelist toetajat

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Must ja valge».
«Must ja valge». Foto: Kaader filmist

Toomas Järveti arendusjärgus dokumentaalfilm «Must ja valge» on valitud nende 12 projekti sekka, mida tutvustatakse Edinburghis dokumentaalfilmide pitching-foorumil maailma levi- ja müügiagentidele, rahastajatele ja produtsentidele

«Must ja valge» on lugu Lõuna-Aafrikas elavast auhinnatud eesti fotograafist Juhan Kuusist, kes võitleb oma Pariisis asuva arhiivi õiguste eest, et korraldada esimene näitus Eestis.

Kuus võitis oma karjääri kõrghetkel kaks World Press Photo auhinda ja oli Prantsuse fotoagentuuri SIPA Pressi Lõuna-Aafrika korrespondent, nüüdseks on ta aga kaotanud kõik ning on sunnitud elama ülalpeetavana riiklikus hooldekodus Kaplinnas.

«See on sissevaade ühe taltsutamatu ja otsekohese ütlemisega loomeinimese hinge, kes hoolimata edukast karjäärist ja hulgast auhindadest otsib veel vanas eas oma 90-aastase isa tunnustust,» ütleb pressiteade.

Filmi tootja on Kinoport Film, produtsent Eero Talvistu. Film on saanud arendustoetust Eesti Filmi Instituudilt.

15.-17. juunini toimuv Edinburgh Pitch leiab aset samaaegselt Edinburghi filmifestivaliga. Foorum on suunatud sõltumatutele filmitegijatele ja -ettevõtetele, kes otsivad rahastust pikkadele dokumentaalfilmidele ning soovivad leida rahvusvahelist kaastootjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles