Kineetiline electro-popp

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hot Chip- Why Make Sense?
Hot Chip- Why Make Sense? Foto: Kuvatõmmis

Hot Chip

Why Make Sense?

Domino

Hinne: 4

Inglise tantsuelektroonikute kuues stuudioalbum kõlab nii, nagu oleks selle produtseerinud Pharrell. Tegelikult on see siiski üks nendest vähestest retromõjudega, Chici («Love Is The Future») ja Stevie Wonderi («Started Right») õlgadel seisvatest sünt-popialbumitest, mida Pharrell ei ole produtseerinud, ilmselt omast hooletusest. Hot Chip on tootnud lõbusat, kuid tõsiseltvõetavat tantsumuusikat juba sajandi algusest saadik.

Kohati nagu natuke autopiloodil produtseeritud «Why Make Sense?» ilmutab paraku mõningat väsimust. Halvematel hetkedel tundub, et nad on hakanud kogu industryʼt juba natuke liiga tõsiselt võtma ning selle juures võib kuulates tekkida mõningaid igavuse märke. Tohutu turundusenergia on läinud albumi füüsilistele versioonidele, mis igaüks peaks olema pakitud natuke isesugusesse kaaneümbrisesse. Natuke sümptomaatiline käik, ümbrise asemel oleks pidanud sisu arendama.

Kui enamasti on Hot Chip üldvoolust mõne tõmbe võrra ees, siis seekord ulbib lihtsalt kaasa. Aga üllatuste puudumine ei tähenda, et plaat halb oleks. Lihtsalt oleks enamat oodanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles