Fotogalerii: vaata, kuidas 200 noort osalesid filmi «Polaarpoiss» võtetel

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Kultuurikatlasse kogunes ligemale 200 noort, et osaleda noortefilmi «Polaarpoiss» võtetel. Tegu oli filmi suurima massistseeniga, mis kujutas peategelaste Mattiase (Roland Laos) ja Hanna (Jaanika Arum) esimest kohtingut rahvarohkes klubis.

Stseenis astus lavale ansambel, mille liikmetelgi on filmis mängida oluline roll. Muusikuid kehastavad Kaspar Velberg, Jörgen Liik, Mart Vares ja Tõnis Jõgeva. «Polaarpoisis» kõlava laulu «High and Low» on kirjutanud muusik Sten Sheripov.

«Polaarpoiss» on sünopsise järgi lugu andekast noorest fotograafist Mattiasest, kelle unistuseks on pärast keskkooli lõpetamist minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse. Päästes Hannat tema enese küüsist, paneb Mattias toime kuriteo, mis ähvardab ta aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis – lasta end süüdimatuks tunnistada. Selleks tuleb Mattiasel teeselda ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb – bipolaarsust.

Filmi režissöör on Anu Aun, mängivad veel Katariina Unt, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Raivo Adlas, Andrus Vaarik, Rein Oja jt. Filmi operaator on Heiko Sikka, peakunstnik Jaagup Roomet ja kostüümikunstnik Kristina Lõuk. Toodab Luxfilm.

Film tuleb välja järgmise aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles