See on «Tase»! Vaata EKA lõpetajate töid!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones Kalamaja ja Vanalinna piiril (Kotzebue 1/Põhja pst 7) on avatud tänavuste lõpetajate lõputööde näitus.  

 

 

Ajalooline lõpunäituste traditsioon on aastatega kooli seinte vahelt kasvanud suureks noore kunsti, disaini ja arhitektuuri sündmuseks TASE, mis hõlmab endas üle linna toimuvaid Eesti Kunstiakadeemia üliõpilas- ja lõputöödenäituseid ja üritusi, sh tudengite isik- ja grupinäituseid, omaalgatuslikke arhitektuuri-, kunsti- ja disainiprojekte, ERKI Moeshowd ning magistritööde näitust.  Tänavu lisandub programmi koostöös Kino Sõprusega esmakordselt TASE FILM - Eesti Kunstiakadeemia tudengifilmide linastused, kus kahel päeval tulevad ekraanile 2014/15 õppeaasta valitud videod, lühifilmid ja animafilmid.  EKA galeriis, (Kunstihoone hoovis, Vabaduse väljak 6/8) hõivavad kevadele kohaselt pinna samuti akadeemia lõpetajate näitused - juuni lõpuni on seal avatud keraamika eriala magistrandi Kristel Saani isiknäitus.

Sel aastal kulmineerub TASE ’15 aga 4.-14. juunini toimuva magistri- ja tudengitöödenäitusega Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones. Lisaks kõigi nelja teaduskonna magistrantidele saab endises vabrikuhoones näha graafilise disaini osakonna bakalaureuseastme lõpetajate töid ning mitmeid projekte vabade kunstide tudengitelt. 

Kogu näituse vältel on vanas sukavabrikus avatud pop-up pood ja kohvik, toimuvad avalikud kaitsmised ning visioonikonverents.  Poes tulevad müügile spetsiaalselt TASE jaoks toodetud SUVA sukavabriku sokid ja põlvikud ning veel mitmeid EKA tudengite disainitud esemeid.  Kohvikus saab mitmele korrusele valguvat näitust külastades vahepalaks keha kinnitada, tudengite valmistatud hõrgutisi nautida ja nähtu üle mõtteid vahetada.  Pikemat ja sisutihedat arutelu võimalust pakub aga 11. juunil toimuv konverents, kuhu tulevad oma rollist ja panusest ühiskonnas rääkima mitmed EKA vilistlased, tunnustatud disainerid, arhitektid, kunstiteadlased ja riigiametnikud. 

 

TASE ‘15

Eesti Kunstiakadeemia lõputööde näitused

Magistritööd, graafilise disaini BA lõputööd ja omaalgatuslikud kunstiprojektid

4.–14. juuni, 2015

Avamine 4. juuni, 2015 kell 18 ja pidu kell 21

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones, Kotzebue tn 1/Põhja pst 7

Avatud iga päev 12–20, sissepääs tasuta

www.artun.ee/tase

FB sündmus: www.facebook.com/events/1606880246217236/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles