Tallinn Treff Festivali külastas pea 4000 visuaalteatrihuvilist

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja lõppes NUKU teatri korraldatud üheksas rahvusvaheline visuaalteatrifestival Tallinn Treff. Nelja päeva jooksul külastas etendusi ja klubikontserte 3904 inimest. Eelmise aastaga on külastajate arv kasvanud pea kahekordseks, mis näitab publiku suurenenud huvi visuaalteatri vastu.

Täissaalidele mängiti mitmeid lavastusi – populaarseimad olid grusiinide «Extravaganza», millele anti ka üks lisaetendus, peaesineja «Topeltpilt», iisraellanna Yael Rasooly lavastused «Väljalõige» ning «Grammofon» ning lasteetendused «Turlututu», «Tsirkus niitidel» ning «Lugu lambast, kes tuli taevast».

Festivali kunstilise juhi Vahur Keller on väga rahul, et Eesti publik on Trefi hästi omaks võtnud. «Saalid olid festivali ajal täis ja ovatsioone etenduste järgselt kostus palju. Samuti on mul väga hea meel, et festivali külastavad üha enam mitmed Skandinaavia ja Balti riikide teatriprofessionaalid» lisab Keller.

Festivali väisasid välismaiste teatrifestivalide korraldajad Šotimaalt, Sloveeniast, Türgist, Soomest, Saksamaalt ja Venemaalt. Simon Hart, kes juhib Šotimaal visuaalteatrifestivali Manipulate, sõnab, et Trefi programm on sel aastal väga tugev ja mitmekesine. Tal oli hea võimalus näha mitmeid eesti lavastusi, eriti üllatas teda Vene teatri «Kas ma tohiks olla Mozart?»

Tallinn Treff Festival 2016 toimub 2.–5. juunini, mil tähistatakse ka Trefi 10. toimumiskorda.

Tallinn Treff Festival sai võimalikuks tänu NUKU teatrile ja järgmistele koostööpartneritele ning toetajatele: Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Põhja- ja Baltimaade Mobiilsusprogramm, Eesti Teatri Agentuur, EAS, Prantsuse Instituut Tallinnas, Hispaania Suursaatkond, Gruusia Suursaatkond, Iisraeli Saatkond, Jaapani Sihtasutus, Austria Suursaatkond, Piletilevi, Tallinn Historical Hotels, Tallink Hotels, My City Hotel, Vene Teater, Von Krahli Teater, Kanuti Gildi SAAL, Vaba Lava, Karja Kelder, Ühisteenused, Europagar, 7 Kohvipoissi ja Kalev Spa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles