EKSKLUSIIVNE: vaata uue Eesti noortefilmi «Polaarpoiss» katkendit

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ainult Postimehe lugejatel on võimalus tutvuda lõiguga praegu filmitavast Eesti noortefilmist «Polaarpoiss», mis jõuab ekraanidele alles järgmisel aastal.

Tegu on episoodiga, milles äsja esimest korda kohtunud peategelased Mattias (Roland Laos) ja Hanna (Jaanika Arum) põgenevad koos trammikontrolöri eest.

Mattias on sünopsise järgi noor fotograaf, kelle unistuseks on pärast keskkooli lõpetamist minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab aga ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse.

Päästes Hannat tema enese küüsist, paneb noormees toime kuriteo, mis ähvardab ta aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis – lasta end süüdimatuks tunnistada. Selleks tuleb Mattiasel teeselda ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb – bipolaarsust.

Filmi režissöör on Anu Aun, kellele see on esimeseks pikaks mängufilmiks. Operaator on Heiko Sikka, peakunstnik Jaagup Roomet, kunstnik Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Kristina Lõuk ja monteerija Margo Siimon. Produtsendid Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas, toodab Luxfilm. Osades veel Katariina Unt, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Raivo Adlas, Andrus Vaarik, Rein Oja jt.

Film võetakse üles põhiliselt Tallinnas, aga ka näiteks Porkuni mõisas ja Berliinis. Kinodesse peaks see jõudma järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles