Üks Jaapani saarestik Reinimaal

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mori No Kokyu
Mori No Kokyu Foto: Stseen lavastusest

Saksa-Šveitsi teatrirühmitus vorschlag:hammer toob 12. juunil Vabal Laval publiku ette humoorika dokumentaalsugemetega lavastuse “Mori No Kokyu”, mis räägib eksootilisena näivast jaapani kogukonna elust Saksamaal Düsseldorfis.

Mängulise, eksperimentaalse, fantaasiaküllase ning kohati humoorika lavastuse teemaks on võõrandumine, identiteedikriis, välismaalaste paratamatu isolatsioon võõras ühiskonnas. Düsseldorfis on suur jaapani kogukond. Inimesed on tulnud põhiliselt tööle - kes lühemaks, kes pikemaks ajaks. Need jaapanlased on loonud Düsseldorfis omaette kunstilise paralleelmaailma – “Jaapani saarestiku Reinimaal“. Etenduse loomisel lähtusid autorid just sellest, sakslaste jaoks eksootilisest, kogukonnast. Etendused Vabal Laval on osa trupi Euroopa ringreisist marsruudil Dortmund-Mülheim-Tallinn.

Saksa-Šveitsi teatrirühmituse vorschlag:hammer (Hildesheim/Zürich) tuumiku moodustavad Kristofer Gudmundsson, Gesine Hohmann ja Stephan Stock, kuid oma projektidesse kaasavad nad alati ka teisi etenduskunstnikke. Mainitud kunstnikud on kõik akadeemilise taustaga - nad on õppinud nii teatriteadust  kui kultuuriteadusi nii Hildesheimis, Bernis kui Zürichis.

vorschlag:hammer seob isikupärasel viisil narratiivil põhineva teatri performatiivse esitusviisiga pidades ülioluliseks iga etenduse unikaalsust ja elamuslikkust. vorschlag:hammer alustas koostööd 2009. aastal. Esinetud on olulisemates Saksamaa teatrites: HAU ja Ballhaus Ost Berliinis, Thalia teatris Hambrugis. 2012. ja 2014. aastal oldi Düsseldorfi Schauspielhausi residentuuris, kus töötati lavastustega “Stalker” ja “Mori No Kokyu”.

Etendused: 12. -14. juuni kell 19.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles