Eesti filmi tulevik: lühifilmide kassett «Kontakt» Postimehes

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film «Reeda sünnipäev», mis on lühimängufilmide kassetil «Kontakt».
Film «Reeda sünnipäev», mis on lühimängufilmide kassetil «Kontakt». Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab Postimehe Kinos vaadata lühimängufilmide kassetti «Kontakt».

Von Krahli teater teeb seda juba teist korda. Kutsub kokku noored andekad filmirežissöörid, annab neile oma ruumid ja näitlejad, näpuotsaga raha ja vabaduse teha mida tahes, peaasi, et enam-vähem teemas püsitaks. Kümmekond aastat tagasi sai nõnda kokku pandud kasseti ühendavaks lüliks Eduard Vilde näitemäng «Tabamata ime», millega tabati täpselt toonast ühiskondlik-kultuurilist närvi, sedapuhku on selleks aga kõige üldisemalt märksõna «kontakt». Ka tulemus on vastavalt üldisem, impersonaalsem ja laialivalguvam.

Näidatavad filmid on Martti Helde «Superbia», Raigo Saariste «KuuKu Kontakt», Triin Ruumeti «Reeda sünnipäev», Vallo Toomla «Metanoia» ja Maria Reinupi «Mann Tanzt». Ei saa öelda, et miski tervikuna väga korda läheks või tekiks tunne, nagu tahetaks midagi tõesti hinge pealt ära ütelda, aga huvitavaid hetki jagub ridamisi.

Igal juhul pakub see suurepärase võimaluse heita pilk nende noorte kineastide mõttemaailmale ja väljenduslaadile, kes hakkavad ilmselt kujundama meie filmi homset päeva. On ju Helde pika filmiga juba debüteerinud ning Toomla ja Ruumet asuvad seda väntama veel sel aastal.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles