Video: Seto Folk paneb maiasmokad keelt limpsama

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedest pühapäevani toimuv Seto folk on kohale meelitanud palju külastajaid, kes lisaks mitmekülgsele programmile «Näitme keelt!» saavad nautida ka peamiselt kohalike väiketootjate ja ettevõtjate sööke-jooke. Festivalialal levivad toidulõhnad kutsuvad maitsema nii esimesi maasikaid kui väikese vimkaga kukeseeni - magusalt mekkivate seente retsept hoitakse müüjate poolt küll kiivalt saladuses.

Lisaks värsketele marjadele leiab festivalialalt koduste jäätiste putka, mille tagant järjekord ei taha ega taha lõppeda. Ehe ja kodune jäätis ei sisalda säilitusaineid ning on valmistatud naturaalsetest toorainetest. Müüja sõnul pidavat eriti hästi müüma värskendavad jõhvika- ja pihlakajäätised – loomulikult oma kätega korjatud marjadest. Maiusemeister teeb selgeks ka nipi, kuidas saada aru, kas tegemist on tavalise poejäätisega või puhta koduse toodanguga.

Külma hõrgutise telgi lähistelt leiab aga samuti populaarse vankrikese, kust saab osta kodukalja ja -õlut, kuivatatud kala ning värsket hapukurki. Lisaks mesise maitsega õlle testimisele saab müüja lahkete selgituste abil targemaks ka märjukese valmistamise protsessi osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles