Villu, maailma mees

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pole Muhu tuulik: hoopis järjekordne esinemine Rocca al Mares, kus põhjala riigid pidasid oma meeleolukat jaanipidu. Ükski põhjala pidu ei möödu naljalt ilma Villu  ja tema lummava saksofonimänguta.
See pole Muhu tuulik: hoopis järjekordne esinemine Rocca al Mares, kus põhjala riigid pidasid oma meeleolukat jaanipidu. Ükski põhjala pidu ei möödu naljalt ilma Villu ja tema lummava saksofonimänguta. Foto: Sander Ilvest

Kui Villu Veski Muhust pealinna tuleb, hüüatab nii mõnigi tuttav, kes ei ole tema tegemistega pidevalt kursis ega näe teda üle päeva pealinna püünedel või teles, et kae, maamees Villu ka pealinnas käimas. Villu käibki «suures linnas» peamiselt kolmel põhjusel: et minna otsejoones lennujaama ja sõita järjekordsele muu maa festivalile; ees ootab mõni ülesastumine või on vaja asjatada mõnes (jazz)muusikaga seotud komisjonis või nõukogus.

Nojah, aina enam möödapääsmatuks muutunud lobitöö tahab ka tegemist. Kuid Villu pole mingi mees metsast, kes Muhu saarel uneleb, tegelikkus on sootuks midagi muud: muusikalised kontaktid ja rahvusvahelised projektid viivad teda rohkem välismaale kui Tallinna. Villu tunnistab, et armastab reisida, aga just muusikuna, mitte turistina, ning et jahib ja kogub endasse erilisi hetki, mida mäletada. Mees, kes peab omamoodi helipildilist inspiratsioonipäevikut, kust vajadusel uusi ideid ammutada, tõdeb, et ööpäevast jääb tihti vajaka, et kõigi peas möllavate ideedega tegeleda ja ellu viia.

Sel nädalavahetusel 19. korda toimuv festival Juu Jääb on saanud Eesti suvise kontserdielu üheks oodatumaks sündmuseks ja Villu elutööks. Kuigi muusik tunnistab, et üle päeva on tal peast läbi käinud mõte: põrgu kõik! Kuid ilma selleta ta ka elada ei oskaks – igav hakkaks. Villu sõnul tunneb ta endiselt nii väljakutset kui ka vastutust luua hetki, mis inimesi puudutaks ja neid paremaks teeks, mis annavad tunde, et oled kogenud midagi erilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles