ERSO mängib Eesti sõpradele

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO, Vadim Gluzman ja Neeme Järvi.
ERSO, Vadim Gluzman ja Neeme Järvi. Foto: Tiit Mõtus

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab neljapäeval, 9. juulil Estonia kontserdisaalis traditsioonilise suvekontserdi «Suur suvine kohtumine. Sõbrad». Orkestrit juhatab maestro Neeme Järvi, viiulil soleerib Vadim Gluzman.

Kontsert on osa iga-aastasest president Toomas Hendrik Ilvese ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse korraldatavast rahvusvahelisest sõprade kokkutulekust. Ürituse eesmärk on tänada ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ja ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks ja kellel võib olla võtmeroll välisinvestorite Eestisse toomisel.

Külalisi võõrustab president Ilves, kes on ühtlasi kontserdi patrooniks.

«Sõprade kontserdi» esimeses pooles kõlab Johannes Brahmsi, Arvo Pärdi ja Sergei Prokofjevi looming, teises pooles pakuvad äratundmisrõõmu tuntud meloodiad Griegi, Sibeliuse, Johann Straussi jt heliloojate loomingust.

Samal päeval algab ka ERSO järgmise hooaja kontsertide piletite üksikmüük. Hooaeg algab 18. septembril Sibeliuse Viiulikontserdiga Triin Ruubeli soleerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles