Pärnu muusikafestivali peaesineja on pianist Khatia Buniatišvili

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khatia Buniatišvili.
Khatia Buniatišvili. Foto: Esther Haase

Viies Pärnu muusikafestival toimub tänavu 12. juulist kuni 21. juulini. Esinemiskohtadeks on festivali kodukohaks kujunenud suvine Pärnu, Tartu, Narva ning Tallinn. 

Tänavu esineb festivalil erakordselt palju soliste nii Eestist kui ka välismaalt. Väga särava ning oodatud kontserdi annab tänavuse festivali peaesineja Khatia Buniatišvili (klaver, Gruusia) Pärnu kontserdimajas 19. juulil.

Buniatišvilile on võimalus musitseerida koos Paavo Järvi ning festivali orkestriga midagi sellist, mida ta ootab väga ning peab väga eriliseks: «Ma ei suuda ära oodata kõigi tuttavate nägude nägemist ja minu arvates on see lihtsalt suurepärane idee panna kokku selline orkester nagu Pärnu Festivaliorkester. Mul on väga uhke tunne olla osa sellest. Lisaks sellele on mul väga hea muusikaline klapp Paavo Järviga, keda hindan nii muusikuna kui ka inimese ja sõbrana.»

Pianistidest astuvad grusiinlanna Khatia Buniatišvili kõrval üles ka Sten Lassmann ja Age Juurikas, kes mõlemad esitavad värvika soolokava Eesti noorte solistide esitluskontserdil. Samal kontserdil kuuleme ka Norras tegutsevat viiuldajat Mari Polli ning löökpillimängijat Heigo Rosinat.

Festivali avakontserdil soleerib noor viiuldaja Triin Ruubel, kes äsja lõppenud hooajal asus tööle ERSO kontsertmeistrina. Tema esituses kõlab Mendelssohni viiulikontsert, mida juhatab maestro Neeme Järvi.

Järvi Akadeemia lõppkontserdil soleeriva viiuldaja Marina Chiche’i kohta on Leonora Palu oma festivaliarvustuses öelnud: «Oma kõige suurema kunstilise ja emotsionaalse laengu sellesuviselt festivalilt sain samuti viiulikunstnikult. /.../ Selle viiuldajanna eriline ekspressiivsus ja peenus muusikalistes detailides, mänglev virtuoossus ja viimase piirini minev karakterite loomine on kirjeldamatu elamus.»

Maarika Järvi flöödil ja Teet Järvi tšellol kannavad solistirolli Peeter Vähi teose esiettekandel, mis on kindlasti üks festivali tippsündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles