Eesti kirjanik jätkab Vene Bookeri konkurentsis

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Andrei Ivanov.
Kirjanik Andrei Ivanov. Foto: Sander Ilvest

Andrei Ivanovi romaan «Bizarre» on pääsenud nende 24 teose hulka, mille seast hakatakse valima Venemaa mainekamate sekka kuuluva kirjanduspreemia Vene Booker nominente.

Kokku esitati parima venekeelse romaani auhinnale 78 teost. Kuus finalisti ehk nn short list kuulutatakse välja 9. oktoobril. Võitja, kes saab preemiaks 1,5 miljonit rubla, selgub 3. detsembril. Finaalikohaga käib kaasas 150 000 rubla suurune preemia.

Ivanov on Bookeri finaali jõudnud kahel korral: 2010. aastal teosega «Hanumani teekond Lollandile» ja 2013. aastal teosega «Harbini ööliblikad». 2014. aastal oli finaalis Jelena Skulskaja «Marmorluik».

«Bizarre» jutustab annotatsiooni järgi igati normaalse Euroopa südames elutsevate illegaalide ebanormaalsest maailmast. Tegu on triloogia teise raamatuga, romaani «Hanumani teekond Lollandile» järjega. Tegelased on eluheidikud ja ullikesed, pagulased, keda polekski justkui olemas ei siin- ega sealpool piiri, nende jaoks on kõikjal võõras maa.

Eesti keeles ilmus teos 2014. aasta lõpus kirjastuse Varrak väljaandes.

Andrei Ivanov on sündinud ja elab Tallinnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles