Eesti Muuseumide Veebivärava arendamise küsitluse auhinnasaajad on selgunud

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Helme ja Tõnis Vint, EKM j 55079:6 FK 369:6, Eesti Kunstimuuseum, http://www.muis.ee/museaalview/2888888
Sirje Helme ja Tõnis Vint, EKM j 55079:6 FK 369:6, Eesti Kunstimuuseum, http://www.muis.ee/museaalview/2888888 Foto: Eesti Kunstimuuseum

Eesti Muuseumide Veebivärav (MuIS) koondab digikirjetena infot üle 2,7 miljoni Eesti muuseumites säilitatava eseme, foto ja dokumendi kohta. 

Tegemist on on muuseumitöötajate igapäevase tööriistaga, mis on mõeldud kasutamiseks ka teadlastele, ajaloolastele, suguvõsauurijatele, õpetajatele, õpilastele, nii tõsistele ajaloohuvilistele kui ka neile, kes otsivad niisama mõnda põnevat pilti. 

Infosüsteemi haldaja, Kultuuriministeerium kutsus juunikuus avalikkust üles osalema sel aastal viie aastaseks saava Eesti Muuseumide Veebivärava (MuIS) aredamise eesmärgil korraldatud küsitluses. Kõikide küsimustiku täitjate vahel loositi välja 5 auhinnakomplekti, milleks olid aastapääsmed erinevatesse Eesti muuseumidesse.

Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) eestvedamisel valminud MuIS-i arendamise eesmärgil korraldatud küsitlusele vastas kokku 207 inimest, kellest kolmandikul puudus süsteemiga eelnev kokkupuude. Vastajatel paluti hinnata oma seniseid kogemusi veebiväravaga, kirjeldada veebivärava kasutamise eesmärke ning ootusi, mida peaks MuIS tulevikus neile pakkuma.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna peaspetsialisti ja Eesti Muuseumide Veebivärava analüüsiga tegeleva töörühma liikme Kadri Nigulase sõnul on väga rõõmustav, et küsitlusest aktiivselt osa võeti. «Küsitluse tulemusena saime vastajatelt rohkesti sisukaid kommentaare, ning kuigi tulemuste analüüs veel jätkub, võib juba öelda, et saadud tagasiside on suurepäraseks aluseks MuISi veebivärava  pikaajaliste arengute planeerimisel. Mõne laekunud ettepaneku saame aga loodetavasti juba lähiajal ellu viia,»  selgitas Nigulas. «Samuti saime mõtteid, kuidas muuta muis.ee lehel olev teave kasutajatele arusaadavamaks,» lisas Nigulas.

Kõikide vastanute vahel loositi auhindadena välja erinevate muuseumide pääsmeid, mille võitsid:

Mirjam Averin  – Eesti Vabaõhumuuseumi aastapääse

Kersti Ernits – Kumu klubikaart

Janika Maamets – piletid Tartu Linnamuuseumi muuseumidesse

Fred Puss – pilet Tartu Ülikooli muuseumi peamajja ajaloolises Toomkirikus, Tartu Ülikooli kunstimuuseumi ning Tartu tähetorni

Moonika H – Eesti Meremuuseumi aastapilet

Palju õnne võitjatele!

Võitjatega võetakse ühendust ja lepitakse kokku auhindade kättesaamine.

Leia MuIS-i koduleht või Facebooki konto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles