1UP: 8-bitised kangelased päästavad maailma

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Galaga», «Space Invaders», «Breakout», «Pac-Man», «Donkey Kong»… kui nende 8-bitiste videomängude nimed teil pöidlad tukslema panevad, siis minge kinno «Piksleid» vaatama. Kui need nimed kõlavad nagu teiselt planeedilt, aga olete 8-12-aastane meesterahvas, minge ikkagi. Teistel pole põhjust vaeva näha.

«Pikslid» 2015

Režissöör Chris Columbus, osades Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage jt

Kinodes alates 24. juulist

Kolm keskealist luuserit. Esiteks geeniusehakatis, kes ikkagi MIT-sse õppima ei läinud ja teenib nüüd elatist endast edukamate telekaid ja kodukinosüsteeme paigaldades. Loobunud hammaste pesemisest. Teiseks vandenõuteoreetik, kes elab oma vanema keldris ja kelle telefoni CIA pealt kuulab, sest ta avastas tõe Kennedy mõrva kohta («JFK shot first!»). Kolmas on lihtsalt Ameerika Ühendriikide president.

Kunagi ammu, kui universum oli veel noor, nii aastal 1982. aastal, olid need kutid nohikud, kes võtsid osa esimesest videomängude maailmameistrivõistlusest. Finaal salvestati videokassetile ja NASA saatis selle sondiga kosmosesse. Kauge planeedi elanikud püüavad selle kinni, peavad sõjakuulutuseks ja 30 aastat hiljem on oht, et terve meie siniroheline planeet pikseldatakse ära. Nohikud päästavad päeva.

Süžee-liinis, kui te olete näinud esimest «Tondipüüdjate» filmi, siis olete ka «Pikselid» ära näinud. Vaadata tasub seda mängumaailmateemaliste naljade ja nostalgialaksu tõttu. Reedehommikusel esimesel seansil oli kolmandik saali täis just ca 10-aastaseid poisse ja lisaks pool tosinat minusugust vanameest. Vanamehed mörisesid sünkroonis samade kohtade peal naerda ja noored ei saanud aru, mis siin naljakat on.

Ja muidugi Peter Dinklage, neljas mängur. Vahva, aga üheplaaniline karakter, kelle ülesandeks on lastele õpetada: pettusega kaugele ei jõua. Olen minagi veerand sajandit tagasi hommikul kell neli toimetuse kujundusarvutil (jube püss, i486, 8MB RAM ja 15“ värvimonitor!) DOOMi tagudes sisetanud «IDKFA», aga see pole aus.

«Pikselid» on linale toodud 3Ds, aga õigupoolest pole seda vaja. 3D Donkey Kong on juba idee poolest perverssus, samuti sobib seda filmi ülihästi väikeselt ekraanilt vaadata. 1UP!

Allpool võib vaadata filmi treilerit, aga mis märksa parem, videomängutaskuhäälingu Puhata ja mängida videot keskonnast, kus kogu seda klassikat oma näppudega proovida saab! Vaata siia. 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles