Risto Kübar asendab kontsertlavastuses «Isuri eepos» Marika Vaarikut

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurkapital jagas aastapreemiaid. Risto Kübar.
Kultuurkapital jagas aastapreemiaid. Risto Kübar. Foto: Liis Treimann

Reede, 7. augusti varahommikul kell viis esietendub Kodru rabas helilooja Veljo Tormise 85. sünnipäevale pühendatud kontsertlavastus «Isuri eepos». Lavastuses astub üle mitme aasta Eesti publiku ette näitleja Risto Kübar, kes on 2014. aastast teatri Münchner Kammerspiele koosseisuline näitleja. See, et Kübar lavastuses kaasa teeb, on NO99 teatri austajatele nii rõõmus kui ka kurb uudis, sest näitleja vahetas koha samuti armastatud Marika Vaarikuga.

«Isuri eepose» turundusjuhi Kätlin Sumberi sõnul soovis Vaarik väga Anne Türnpu ja Eva Klemetsi lavastatud teoses osaleda, kuid ajad ei sobinud näitlejale ja ta pidi isiklikel põhjustel rollist loobuma.

Ettevalmistused varajaseks läbimänguks homme ja ülehomseks esietenduseks rabas lähevad ootamatust kuumalainest hoolimata plaanipäraselt. Sumbergi sõnul on etenduse harjumatu kellaaeg teatrirahva elurütmi sassi ajanud. Õhtuste esinemistega harjunud näitlejad lähevad nüüd lavale hoopis väga vara hommikul, magades end päevasel ajal välja. 

Kas ka maestro ise ühel varahommikul rappa jõuab, pole teada. Tahtes aga näha lavastust, mis ilma koidusäras tärkava rabalooduseta ei toimi, tuleb kiirelt reageerida, eelmüügist pilet hankida ja sammud rappa seada, sest osa etendusi on juba välja müüdud. 

«Isuri eepos»

Lavastajad Anne Türnpu ja Eva Klemets (teater NO99).

Dirigent Janne Fridolin.

Laval Inga Salurand, Bert Raudsep, Lauri Kaldoja, Jarmo Reha (NO99), Risto Kübar, akordionist Jaak Lutsoja ja kammerkoor Voces Musicales.

Lavastuse kunstnik Kairi Mändla (NO99).

Helikunstnik Hendrik Kaljujärv.

Valgukunstnik Siim Reispass (NO99).

Etendused on kuuel hommikul Kodru rabas Lõhmu soosaarel Vargamäe naabruses ja algavad päikesetõusuga hommikul kell 5 – uue lootuse ootuses või lootusetuses. Etenduse lõppedes pakutakse isuri kokkade valmistatud isuri hommikusööki vast ärganud raba ja metsa piiril. Kohal (Vargamäe parklas) tuleb olla hiljemalt kell 4.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles