Kriitikute ja fännide esmamulje «Hamletist»

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: Catherine Ashmore

Eile esietendus Londonis Barbicani keskuses Lyndsey Turneri lavastatud «Hamlet». Ametlik esietendus, mis on mõeldud kriitikutele toimub alles kahe nädala pärast, kuid suuremate ajalehtede esindajad istusid juba eile saalis ning jagasid pärast etendust oma esimesi muljeid.

The Daily Maili sõnul oli peaosatäitja Benedict Cumberbatch Hamleti rollis suurepärane ja lavastus oli samaaegselt lõbus ja traagiline.

The Telegraphi sõnul oli publik saalis üsna vaoshoitud ning etenduse lõpus tõusti püsti vaevalt minutiks. Kiideti aga lavastajat, kes on loonud suurejoonelise ja lausa eepilise Hamleti.

The Timesi ajakirjanikule eilne esietendus muljet aga ei avaldanud, sest tema arvates puudus lavastusel sügavus. «Peaosatäitja Benedict Cumberbatch tõmbles laval lihtsalt higistades ringi nagu elektriangerjas ning kõik see saab meeldida vaid lastele, kes on üles kasvanud "Mouline Rouge'i" vaadades,» arvas The Timesi ajakirjanik.

Fännid olid «Hamletist» aga vaimustuses ning säutsusid Twitteris üksteise järel, et tegu on maailma parima lavastusega ning Benedict Cumberbatch on Hamletina lihtsalt vaimustav.

Lyndsey Turneri lavastatav ja Sonia Friedman Productionsi toodetav «Hamlet» jõuab Eestisse 15. oktoobril, kui etenduse ülekannet saab näha National Theatre Live’i märgi all kõigis Forum Cinemas kinodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles