Intervjuu: Sorten Muld - Taani folktroonika maaletooja aastast 1995

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sorten Muld on aastast 1995 tegutsev folktroonika kollektiiv, kes pani Taanis aluse tänapäeval rahvusvaheliselt tuntud žanrile. Taani kaheksapealise bändi esinemist Viru folgi esimesel päeval soovitas soojalt näha ka Lauri Saatpalu. 

Sorten Muldi lüürika pärineb vanadest Taani traditsioonilistest rahvalugudest, mis räägivad eeskätt armukadedusest, mütoloogiast ja mütoloogilistest olenditest. Ansambli nime võib taani keelest tõlkida kui must maa või must muld. Ansambli esimene nimialbum ilmus 1996. aastal ning järgmine juba aasta hiljem, mis kandis pealkirja “Mark II” ning millele omistati Taani Grammy auhinnagaalal ka kaks auhinda. Peale neljandat albumit 2002. aastal kadus ansambel mõneks ajaks avalikkuse eest, tulles tagasi kontsertidega 2011. aastal. Möödunud aastal alustas koosseis uue albumi kallal töötamist, mille kallal hetkelgi töö veel käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles