Suur galerii: estoonlased sõitsid eritrammidega presidendile külla

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooper Estonia üheks traditsiooniks on korraldada kohe pärast suvepuhkust algava hooaja auks avakoosolek. Sel aastal ei tehtud seda aga harjumuspäraselt Estonia teatrimajas, vaid mindi hoopis Kadriorgu - president Toomas Hendrik Ilvesele külla.

Eesti vabariigi president on ametlik Rahvusooper Estonia patroon juba 2001. aastast, kui oma ametiaega alustas president Arnold Rüütel. Pärast Rüütlit sai Estonia patrooniks Toomas Hendrik Ilves.

Rahvusooper Estonia peadirektori Aivar mäe sõnul tekkis idee korraldada hooaja avakoosolek Kadriorus väga lihtsal põhjusel - president Toomas Hendrik Ilves on ametis veel viimast aastat. «See on meie viimane hooaeg koos president Ilvesega ja seda tuleb teha väärikalt,» arvas Mäe.

Estonia peadirektori sõnul pani pead murdma kõige enam see, kuidas mitusada estoonlast üheskoos Kadriorgu saavad. «Tallinnas on kogu aeg need tüütud teetööd ja me ei tahtnud rongkäigu pärast seda liiklust jälle kinni panna ja sellega linnaelanikke häirida,» selgitas Mäe. Ühel hetkel tekkiski idee sõita Kadriorgu hoopis trammidega.

Roosiaias  õnnitleti kõrgkooli lõpetanuid, abiellunuid ja värskeid lapsevanemaid ning meenutati lahkunuid. Erilise kingituse – aumärgi – pälvisid teatris 30 aastat töötanud dirigent Jüri Alperten, orkestriartistid Priit Aimla ja Eugen Simson-Valtin ning õmbleja Helga Paide. Estoonlaste perre võeti vastu 21 uut estoonlast, kokku on töötajaid ligi 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles