Liivi muuseumis peetakse kirjandusfestivali

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi muuseum Alatskivil
Liivi muuseum Alatskivil Foto: Margus Ansu

Laupäeval, 15. augustil kell 16 algab Liivi Muuseumis Alatskivil kirjandusfestival Eesti Kirjanik 2015 alapealkirjaga «Paiga vaim ja ruumi poeetika».

Nii kaasaegse eesti proosa kui ka luule puhul on üha aktuaalsemaks muutunud konkreetsed paigad, kohtade «kirjanduslikustamine», olgu see siis Poeedirahu, Välgi metsad või Tallinna agulid.

Festivalil tutvustavad oma uudisteoseid Kaur Riismaa, Jüri Kolk, Vahur Afanasjev ning Jaan Malin.

Andrei Hvostov mõtiskleb Tallinna lõhnadest, Mudlum kõneleb teemal «Asjad mäletavad» ning Jan Kaus teemal «Koht kui aeg».

Kõnelusi salvestab Raadio Ööülikool. Lastega kohtuvad Mika Keränen ja Indrek Koff, toimuvad ka kohalikku murrakut tutvustava «Kodavere uavitsa» töötoad. Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaar räägivad elust Siberi metsades.

Kirjandussündmust Eesti Kirjanik korraldab Liivi Muuseum alates 2010. aastast. Välja antakse ka aasta kirjaniku tiitel, mille on seni pälvinud Vahur Afanasjev (2010), Meelis Friedenthal (2012), Urmas Vadi (2013) ja Elo-Maria Roots (2014).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles