Adamson-Ericu stipendiumi võitis kunstikollektiiv Rundum

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Adamson-Ericu stipendiumi võitis tänavu noorte kunstnike kollektiiv Rundum. Võitja kuulutati välja 18.augustil, Adamson-Ericu 113. sünniaastapäeval.

„Erakordselt meeldiv on tõdeda, et seekord pälvib laureaadi tiitli noorte kunstnike kollektiiv Rundum, kuhu on koondunud viis Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistriõppes olevat tudengit. Need õnnelikud inimesed on Mari-Leen Kiipli, Kulla Laas, Aap Tepper, Mari Volens ja Kristina Õllek“ kinnitas sündmuse väärikust muuseumi direktor Ülle Kruus ning lisas „Konkursi lõppvooru pääsesid veel EKA kunstipedagoogika magistrant Mariana Hint ja EKA vabade kunstide magistrant Mihkel Ilus, keda kui stipendiumi nominente tunnustame hõbemärgiga“.

Ka Heli Ojamaa, Lions Club Tallinn Hansa president rõõmustas: „Lions Club Tallinn Hansa poolt esimesel tegutsemise aastal välja antud Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi vastu tärkas kohe tõsine huvi ning see on saanud meie iga-aastaseks traditsiooniks. Nelja aasta jooksul on stipendiumile kandideerinud üle viiekümne noore kunstniku ja see on andnud meile võimaluse tutvuda paljude väga erinevate, isikupäraste, professionaalsete ja mitmekülgsete noorte Eesti kunstnikega. Meie jätkusuutlik tegevus stipendiumi väljaandmise näol on andnud noortele kunstnikele võimaluse õpingute jätkamiseks või lõpetamiseks, aga ka võimalust oma tõid rohkem näidata ja müüa.“

Lions Club Tallinn Hansa asutatud 2500 euro suurust stipendiumi võisid taotleda kõik Eestis või väljaspool Eestit erinevatel kunsti erialal magistri- või doktorikraadi omandavad Eesti kodakondsusega kunstitudengid. Osales ligi 20 noort mitmetest kõrgkoolidest Eestist ja välisriikidest.

Varasemalt on Adamson-Ericu stipendiumi pälvinud Sylvia-Johanna Annus (2012), Ulla Juske (2013) ja Ats Nukki (2014)

Stipendiumi uus konkursivoor järgmiseks, 2016. aastaks kuulutatakse välja 2.detsembril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles