Üleskutse: mida tähendab Sulle muusika?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improansambli Häikijad lühikontsert eelmise aasta muusikapäeval Järve Selveri puuviljaletis.
Improansambli Häikijad lühikontsert eelmise aasta muusikapäeval Järve Selveri puuviljaletis. Foto: Marko Kivimäe

Mida tähendab Sulle muusika? Tänavu möödub rahvusvahelise muusikapäeva algatamisest 40 aastat. 1. oktoobril toimuva ja juba palju kõlapinda leidnud muusikapäeva projekti raames juhib Eesti muusikanõukogu muusika olulisusele tähelepanu enam kui 200 tasuta kontserdiga üle Eesti, andes juba mitmendat aastat võimaluse kogeda sel päeval elavat muusikat pea kõigil huvilistel. 

Muusikapäev ja Postimees kutsuvad kõiki üles kaasa mõtlema ja teada andma, millist rolli mängib muusika just Sinu igapäevaelus.

Aadressile yleskutse@muusikapaev.ee oodatakse hiljemalt 20. septembriks lühikesi videoklippe, kus esitatud küsimus leiaks vastuse kas või ühe sõna või lausega. «Ei ole oluline, kas muusikal on videoklipi saatja elus suurem või väiksem roll, sest meil kõigil on ju erinev suhe muusikaga,» leiab muusikapäeva projektijuht Marili Jõgi.

Saadetud arvamusklippidest valmib lühike videolugu, kus näeme ja kuuleme, mida muusika inimestele tähendab, millist mõju on see neile avaldanud või millist rolli igapäevaelus mängib.

Lisainfot üleskutse ning kontserdiprogrammi kohta leiab muusikapäeva Facebooki lehelt (aadress: www.facebook.com/rahvusvahelinemuusikapaev). Suuremahuliste videofailide edastamiseks soovitame kasutada vabavaralisi programme, nagu näiteks WeTransfer, Dropbox või muud taolist, mille allalaadimise lingid saab saata aadressile yleskutse@muusikapaev.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles