Kultuuri lühiuudiseid

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmub «Millenniumi»-sarja neljas raamat

Täna ilmub David Lagercrantzi kriminaalromaan «See, mis ei tapa», mille tegevustikku on kuni ilmumiseni range saladuskatte all hoitud. Tegemist on Stieg Larssoni ülipopulaarse «Milleniumi»-triloogia järjega ja selle annavad korraga välja 26 kirjastajat kogu maailmas. Väljaande kogutiraaž on 2,7 miljonit eksemplari. Eestis toob selle lugejateni kirjastus Varrak.

Tänavu möödub kümme aastat Stieg Larssoni triloogia esimese raamatu «Lohetätoveeringuga tüdruk» (2005, eesti keeles 2009) ilmumisest. Sellele järgnesid «Tüdruk, kes mängis tulega» (2006, eesti keeles 2009) ja «Purustatud õhuloss» (2006, eesti keeles 2010). Triloogiat on praeguseks kogu maailmas müüdud üle 80 miljoni eksemplari, Eestis ligi 30 000 eksemplari. Lisaks on selle põhjal valminud mängufilmid nii Rootsis kui ka Ameerika Ühendriikides.

Tõlkija Kadri Jaanitsale mainekas soome auhind

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles