Uue Ringvaate arvustus: ETV tabloidlik vastulöök Reporterile

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Reikop: konkurentsitult kõige jälgim asi on Rootsi mädakala
Marko Reikop: konkurentsitult kõige jälgim asi on Rootsi mädakala Foto: ETV

Terav päevakajaline intervjuu, huvitavad persoonid, inimlikud pisaralood, loomauudised laiast maailmast, sekka tarbijalugusid ning meelelahutust – suurepärane formaat, mis töötab olenemata tegijatest. Peaasi, et lood oleks lahedad ning saatekülalised huvitavad või uudislikud.

«Ringvaade», ETV, E-R 19:00-20:05

Telehooaja alguse puhul arvustavad Postimehe ajakirjanikud erinevaid Eesti telekanalite originaalsaateid. Mul paluti arvustada ETV saadet «Ringvaade».

«Ringvaade» on aastatega hästi sissetöötatud saade, mis röövib paratamatult samal ajal eetris olevatelt massidele pühendunud Reporterilt ja Seitsmestelt Uudistelt vaatajaid. Augustis, kui kohalikes telekanalites polnud peaaegu midagi vaadata, suutis n-ö B-koondisega varem alustanud Ringvaade tõusta lihtsa vaevaga teleedetabeli tippu. Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Samas kui Marko Reikop oma puhkusejärgses esimeses saates võttis ette sotside ühe juhi Andres Anvelti, siis oli kohe selge, miks teatud saatejuhtidel on kõrgem reiting: kiire reaktsiooniga otsekohesed küsimused näitasid selgelt, kes on tegija ning sotsidest kinnistus taas arusaamatu mulje. Nad on küll rahuolematud, kuid ise ka ei tea, mida nad õieti tahavad.

Ringvaate trump ei ole kindlasti Aktuaalsesse Kaamerasse sobivate päevateemade käsitlemine, vaid pigem huvitavate ja positiivsete lugude ja inimeste leidmine. Skandaalide ja negatiivsete lugude alla mattuva meedia taustal on õhtusel ajal vahelduseks ka hea inimlikke lugusid vaadata – on see siis vanemast härrasmehest, kes endale naise leidis või siis enda võimete piire katsetavad jalgratturid. Mõneti tuletab Ringvaade meelde laupäevast Postimeest, kus on uudiste, nädalapersoonide ja AK kõrval ka veidi pehmem Arter. Kõigile midagi, mida põnevusega oodata.

Igapäevase uudismagasini peamiseks probleemiks on, et kui suvel ettevalmistatud põnevad saatelõigud otsa saavad, siis kuidas hoida stabiilset kvaliteeti läbi hooaja. Nii pole ka imestada, kui avad teleka konkureerivate kanalite uudiste ajaks, et vaadata, mida põnevat on maailmas või Eestis juhtunud ning unustad lihtsalt Ringvaate ära. Uudistega on ikka väga keeruline konkureerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles