Üleskutse! Oodatakse häid muinasjutte

Krista Kumberg
, lastekirjanduse uurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

6. septembril algab taas Steni muinasjutuvõistlus, kuhu oodatakse 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid.

Elas kord üks väike keel. Väike oli ta kõnelejate arvult, muus osas aga sama vana, rikas ja ilus kui suured keeled. Kõnelejate meelest rikkam ja ilusamgi! Väikesel keelel oli suur mure. Teda ei tahetud enam igale poole. Soovitati istuda kodus köögis, mitte kippuda kõrgete lagede alla professorite ja studioosuste seltsi. Köögis istudes võib aga hoopis kängu ja ajast maha jääda. Nii võidaks ta sootumaks ära unustada. Seda väike keel ei tahtnud. Läks targa juurde nõu küsima. Tark soovitas tal laste juurde minna ja paluda, et need hakkaksid uusi muinasjutte välja mõtlema ja kirja panema. Nõndaviisi igal aastal. Nii ei lähe väike keel kunagi meelest.

6. septembril algab taas Steni muinasjutuvõistlus. See päev on Steni sünniaastapäev, seekord neljakümne viies. Noorelt lahkunud ja lapsena humoorikaid ning sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte kirjutanud poisi vanemad Ann ja Ants Roos annavad nüüd juba 24. korda kirjutamispisikust nakatunud lastele võimaluse oma loominguga välja tulla. Steni muinasjutuvõistluse eesmärk on õhutada lapsi end oma emakeeles loovalt ja leidlikult väljendama, arendada nende kirjaliku eneseväljenduse oskust ning väärtustada noorte kirjutamishuviliste tegevust.

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Haapsalu, Endla tänav 2b-1, 90504, märgusõnaga «Steni muinasjutuvõistlus».

Loo pikkus võiks piirduda ühe-kahe A4-suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2016. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles