Pärimusmuusik Silver Sepp pälvis ülemaailmsel festivalil Usbekistanis teise koha

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Sepp
Silver Sepp Foto: Silver Sepp

Kümnendal rahvusvahelisel usbeki pärimusmuusika konkurss-festivalil Sharq Taronalari Samarkandis esindas Silver Sepp Eestit Registani keskväljakul toimunud võistluskontserdil. Rahvusvahelise žürii otsusel võitis grand prix' Hiina ansambel Jiangsu Women's Orchestra, esimese preemia sai Jaapani ansambel Shamisen ning Sepp jäi koos Poola ansambliga Chełm jagama teist kohta.

Laureaadid valiti välja 58 võistlusel osalenud ansambli seast ning premeeriti rahaliste autasudega. Sepa preemia suurus on 5000 dollarit. Esinemistel kasutas Sepp isetehtud fantaasiapille, mängides regilaulule saateks ühekorraga nii võrguhargist ja naeltest valmistatud naelapilli kui ka trummikomplektina kasutatavat jalgratta esiratast.

Žürii hinnangul näitas Sepp ennast mitmekülgse ja innovatiivse muusiku ja karismaatilise sooloartistina, kes suutis publiku kohe laulma ja kaasa elama panna.

Viis päeva kestnud võistluskontserdil astusid üles pärimusmuusikaansamblid 55 riigist ning kõigilt kontinentidelt. Sooloartiste oli peale Sepa veel vaid Kõrgõzstani laulja Birdzhan Bazildzhanov.

Iga kahe aasta tagant korraldatava pärimusmuusikute konkurss-festivali avas Usbekistani president Islam Karimov ja festivali patroneeriva UNESCO organisatsiooni toetusüksuste juhataja Eric Falt. Rahvasuus pärimusmuusika olümpiaks kutsutud Sharq Taronalari on üks suurimaid festivale Kesk-Aasias ning ainulaadne kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles