«Kompromissi» ainetel tehtud mängufilm jõuab ka Eestis ekraanile

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dovlatovi ekraani- alter ego ajakirjanik Andrei Lentulov (Ivan Kolesnikov)
Dovlatovi ekraani- alter ego ajakirjanik Andrei Lentulov (Ivan Kolesnikov) Foto: Kaader filmist

Nimeka vene režissööri Stanislav Govoruhhini mängufilm «Imelise ajastu lõpp», mis põhineb Sergei Dovlatovi biograafilisel jutustusel «Kompromiss», jõuab 9. oktoobril ka Eesti kinolevisse.

«Kompromissi» tegevus toimub teatavasti Tallinnas, kus Dovlatov 1970ndatel mõnda aega ajalehe Sovetskaja Estonija juures töötas ja oma absurdsevõitu lugudeks elust Eesti NSVs inspiratsiooni ammutas. Tallinnas on osaliselt üles võetud ka «Imelise ajastu lõpp».

Sünopsise järgi jutustab film ajastust, mil hoolimata keeldudest tegeleti loominguga, seksiti ja võideldi õiguse eest teha end kuuldavaks kõikehõlmava kontrolli kiuste. See oli ajastu, mille lõppu kardeti ja oodati. Mustvalge filmi peategelaseks on noor Leningradi ajakirjanik Andrei Lentulov, kes suunatakse 1960ndate lõpus tööle Tallinna, sealse venekeelse ajalehe reporteriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles