Ugala teatri ehitus seisab kohtu otsuse taga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Merily Šmidt

Teater Ugala renoveerimistööde algus võib venida aasta lõppu, kuna hanke võitnud ehitusfirma AS VMT Ehitus ei olnud rahul riigihangete vaidlustuskomisjoni otsusega nende pakkumine kehtetuks tunnistada ja kaebas otsuse edasi halduskohtusse.

Riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldas augusti lõpus hankel konkureerinud ehitusfirma Nordecon AS-i kaebuse selle kohta, et VMT Ehituse objektijuhi pakutud töötaja staaž on nõutust aasta võrra lühem.

Teater Ugalale ehitajat otsiva Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) haldusdirektor Elari Udam ütles BNS-ile, et selline sündmuste käik on ebameeldiv, kuid kuna VMT Ehituse pakkumine on konkurentsitult kõige odavam, jääb RKAS kohtu otsust ootama.

«Me ei saa praegu paremuselt teise või kolmanda firmaga lepingut sõlmida, sest kohus pole veel otsustanud kas VMT sobib või mitte,» rääkis Udam. Lisaks ei plaani RKAS tema sõnul uut riigihanget välja kuulutada, kuna sel juhul oleks võimatu renoveerimistöid järgmise aasta lõpuks valmis saada. «Tähtaegadega on läinud kriitiliseks,» märkis Udam.

Ta ei osanud öelda, kuna kohus võiks otsuse langetada. «Mida kauem vaidlused venivad, seda rohkem venib ka Ugala teatri renoveerimine,» ütles Udam.

Ugala rekonstrueerimine läheb maksma vähemalt 10 miljonit eurot ning ehitus peaks lõppenud olema tuleva aasta oktoobriks.

Enne ehitaja otsimiseks korraldatud konkurssi avaldati kahtlust, kas riigieelarves kavandatud rahast ikka piisab suure hoone täielikuks ümberehitamiseks. Pärast pakkumiste avamist lausus Ugala juht Kristiina Alliksaar, et odavaim pakkumine oli arvatust pisut odavam, kõige kallim aga eeldatust palju kallim.

Juba paari nädala pärast algaval hooajal töötab Ugala linna serval Pargi tänaval, kuhu paiknevasse vanasse tootmishoonesse on ehitatud ajutine teatrisaal. Teater toob etendusi lavale ka Sakala keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles