Keha on vaim

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miguel- Wildheart
Miguel- Wildheart Foto: Kuvatõmmis

Miguel

Wildheart

RCA

Hinne: 5

Kui mõned aastad tagasi hakati seoses plaadiga «Kaleidoscope Dream» rääkima kellestki Migueli-nimelisest r’n’b-lauljast, mõtlesin, et jätaks talle tähelepanu pööramata, sest nimi ei tõetanud head. Miguel … mhmm … see on ju nagu Ricky Martin või midagi sellist … mingi latiino, kes laulab omi latiinolugusid või siis teeb sellesegust r’n’b-d – ei tõota head. Kui ma oleks oma rumalatele nime-eelarvamustele truuks jäänud, siis võib vist öelda, et ma oleks vaesem. «Kaleidoscope Dream» oli selline ultramoodne r’n’b, milles rõhk nii sõnadel «ultramoodne» kui «r’n’b» ja Miguel nägi välja hüperdisainitud ja päikeseprillidega popstaar nagu Koit Toome.

Uuel plaadil on Miguel võtnud ette käigu, mis iseenesest on üsna tavaline, muutunud sügavamaks, psühhedeelsemaks, pretensioonikamaks, kõikehõlmavamaks ja kunstipärasemaks. Käik ise on tavaline, aga selles õnnestumine ehk mitte nii väga. Miguel on õnnestunud. Ta on hakanud vaatama Vaikse ookeani poole ja on otsinud oma seksuaalset substantsi kuskilt selle kohale riputatud satelliitidelt ja näinud sealt ka üht-teist ära (pornofilmi?) ja üht-teist mõelnud juurde. Lood nagu Flesh, Waves jne. Prince on esimene mees, kellega Miguel oma uuel plaadil kätte saab ja sellistele võrdlustele ka häbi ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles