Uus Villalobos

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilod- Safe In Harbour
Vilod- Safe In Harbour Foto: Kuvatõmmis

Vilod

Safe In Harbour

Perlon

Hinne: 3

Vilodi Vi on Ricardo Villalobos ja Lod on Max Loderbauer ehk siis microhouse’i visionäär kohtub dub techno pioneeri Moritz von Oswaldi Trio liikmega. Sünnib selle tagajärjel kriuksuv glitchjazz, ehkki Villalobose muusika kõlab ikkagi nii, nagu teeb seda mees, kes sündinud Tšiilis, kuid elanud suurema osa elust Saksamaal – ekstaasi püüdlevad löökriistad, mida represseerib kalgi täpsusega elektroonika.

Villalobos meisterdab vähemalt ühe remiksi kuus, kuid albumid talle ei meeldi, sest need suruvad lood lühikesteks ja nõuavad ka erinevate meeleoludega palasid. Villalobosel, kes teeb DJna maratonsette, on aga ka muusikuna nii, et hea loo korral unustab end salvestama, ja üritab ehk peatuda alles poole tunni möödudes, sest sellest tavaliselt piisab. Nagu mõni mees mängib rongidega, manipuleerib teine helisagedustega. Villalobos ehitab kõik helid ise, ta ei kasuta tarkvara. Ta üritab elektroonilises muusikas akustilise muusika vastet saavutada ja talle meeldib lugudesse auke, tühje kohti jätta. Ta on digitaalse tehnoloogia vastu ja ostab kokku vana analoogvarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles