Oluliselt ebaoluline

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Dre- Compton
Dr. Dre- Compton Foto: Kuvatõmmis

Dr. Dre

Compton

Interscope

Hinne: 3

See album tekitab vastakaid tundeid. Hiphopi ajaloo ühe olulisema djuudi Dr. Dre kolmas (jah, tõepoolest alles kolmas) album ilmus pärast rohkem kui 15 aasta pikkust pausi. Mis ei tähenda, nagu oleks Dr vahepeal käed rüpes istunud. Kus sellega, muu hulgas lükkas ta hoo sisse oma haibiklappidele Beats, millel päris kindlasti ei ole hind korrelatsioonis kvaliteediga, ja müüs selle siis ligi kahe miljardi eest Apple'ile maha. Pole paha.

Enne seda lükkas Dr. Dre hoo sisse ka Eminemile, Snoop Doggile (kes on mõlemad ka siin platsis) ning suurepärasele, laisale ja jultunud g-funkile (mida siin paraku pole). Neurootiline «Compton» on autobiograafiline ja kontseptuaalne album. Vaibi on, rütmi on, biiti on ka, aga kõike kuidagi ülemäära. Mõned lood on head, mõned jälle ei ole. Neid, mis ei ole head, neid on rohkem. Paraku. Selles mõttes on õigus neil, kes võrdlevad seda albumit Guns N' Rosesi ka umbes sama kaua tehtud albumiga «Chinese Democracy», mis samuti pettumuseks osutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles