Aja auk. Tõeline armastus ehk lugu sellest, mida televisioon teeb armastusega

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Andre ja Katie Price 2009. aasta Londoni maratonil
Peter Andre ja Katie Price 2009. aasta Londoni maratonil Foto: Kuvatõmmis

Pole kindel, et kõik rubriigi lugejad teavad, kes on Peter Andre. Ega minagi hästi ei tea. Ent ometi on võimalik temast rääkida. Kasvõi sellepärast, et just käesoleval nädalal 1996 ronis tema singel «Flava» briti singlitabeli tippu. Kui seda lugu kuulata, ei näe ma ühtegi põhjust, miks ta poleks pidanud seda tegema.

Kuid kui too «Flava» ja seda sisaldanud edukas plaat «Natural» (1996) oleks jäänud selle kreeka päritolu briti ainsaks sähvatuseks, ei teaks me temast ilmselt ikkagi suurt midagi (plaadil oli tegelikult veel ka üks teine suur hitt – «Mysterious Girl»). Ja ega me teagi, kuid kui otsida, on võimalik leida.

Andret otsides peame vaatama seltskonnaajakirjade kaantele, nende kaante vahele, telekavadesse, erinevatesse elupaikadesse, kus on sündinud tema osalusega reality-show’d; me peame lugema tema Twitteri-postitusi ja vaatama riidekappi, peame muutuma kärbseks, kes mitte ainult ei ole seinal, vaid lendab sealt ka alla. Me peame vaatama voodi alla. Ja peame küsima endalt, on see kõik seda väärt?

Kui Peter Andre poleks sattunud 2004. aastal reality-show’sse «I’m a celebrity … get me out of here!», mille eestikeelne vaste oli «Džunglistaar», ei teaks me temast jätkuvalt suurt midagi. Tema muusikakarjäär oli selleks ajaks tuhmunud. Iga tema plaat pärast «Naturali» osutus läbikukkumiseks ja iga läbikukkumise järel pidi ta taas uut plaadifirmat otsima. Sellesse džungli-reality’sse läksidki üldiselt läbipõlenud staarid, sest see oli võimalus uueks eluks. Ja ka Peter Andrele oli elul veel üht-teist tallele pandud. Telekaamerate ees lõi tal lõkkele armastus suurte rindadega softcore-modelli Jordani ehk Katie Price’iga, kellest oli selleks ajaks saanud juba paljude iidol. Nende armastus algas telekaamerate ees ning see ka kestis ja lõppes seal.

Nad abiellusid. Nad said kaks last, lisaks Katie Price’i lapsele varasemast suhtest, kes oli pime ja autist, nad said ühise reality-show. Töötasin tol ajal raamatupoes, mil Jordan ja Peter Andre olid peaaegu iga nädal iga briti seltskonnaajakirja peal. Mäletan üht momenti, mida võiks nimetada epifaaniaks. Kuna poes oli tihtipeale igav, sai tegeldud ka sellega, et silmitsetud lihtsalt tühjal pilgul läikivate ja värviliste ajakirjade kaasi.

Mäletan, kuidas tabasin end asja ees, teist taga jõllitamas seltskonnaajakirja Hello! kaant, millel Katie Price ja Peter Andre ning Katie haige laps. See kaas oli kurb ja debiilne samaaegselt – kaks lollakalt naeratavat lollakate ilmetega solaariumipruuni täiskasvanut ja silmanähtavalt haige laps.

2006. aastal said Andre ja Price maha ka ühise plaadiga, millel nimeks ei rohkem ega vähem kui «Whole New World». Kuna plaati oli poodidesse laiali veetud 100 000 eksemplari, jõudis Andre üle pika aja plaatina-plaadi saajate nimekirja. Varsti leiti kuskilt maakolkas asuvast sarast aga 40 000 koopiat sellest laialiveetud partiist. Need plaadid mädanesid füüsiliselt ja tuli maha kanda.

Kui nende abielu 2009 lahutati, kõneles Katie Price, et poleks see kulgenud telekaamerate pidevas vaateväljas, oleks see ikka edasi kestnud. Paraku võttis televisioon oma.

Nii Peter Andret kui Katie Price’i nimetab Wikipedia muu hulgas ka äriinimesteks. Katiel on oma reality-show, elulooraamatute- ja romaanibrändid, säästupesu-bränd jne, Peter Andrel on ta hambad. See oli nali. Ka tema on teles tegev, nii et ikkagi on tal hambad. Ilma hammasteta ei teeks teles midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles