Vaata, kui meeleolukalt kehastab Eestis esinev soome tantsija drag queeni

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karttunen Kollektiv: Jeminan monta elämää (Jemina - Act as you'd know her) from Jyrki Karttunen on Vimeo.

Vananevat drag queeni on ennegi siinsetel  teatrilavadel mängitud, kõige meeldejäävamalt ehk Ivo Dimchev. Nüüd on Jyrki Karttuse kord.

Soome nüüdistantsu tuntumaid esindajaid kehastub 25. ja 26. septembril Tallinnas Vabal Laval Jemina´ks, kelle tragikoomilisest diivast tegelaskuju kutsub vaatajaid oma päevinäinud salongi, kus ta üritab väsimatult lahutada nende meelt. Publiku silme ees paljastub anatoomiliselt ebakorrektne portree, mis peegeldab iseäralikul viisil meid ümbritsevat tegelikkust.

Meeleolukas lavastus, mis inglise keeles kannab pealkirja «Jemina – act as you´d know her» ehk «Jemina – käitu, nagu sa tunneksid teda», soome keeles aga «Jeminan monta elämää» ehk «Jemina mitu elu», on inspireeritud trash-kultuurist, stand-up-komöödiast ja nüüdistantsust.

2012. aastal võitis teos Soome aasta teatriteo auhinna.

Jyrki Karttunen, kes juhib muuhulgas Helsingi Linnateatri tantsutruppi, esines Eestis viimati poolteist aastat tagasi, esitades teost «Keiju» ehk Haldjas».

Lavastuse toovad Eestisse Eesti Tantsuagentuur ja NB Dance Loop Touring Network. Vaatamiseks on see sobilik alates 15. eluaastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles