Tartus läheb sügavaks

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhailise muusika festival
Arhailise muusika festival Foto: Regiöö

26.-27.septembril toimub Tartus juba 15. korda arhailise muusika festival RegiÖÖ. Suurfestivalidele vastukaaluks on festival pigem intiimne ja võimaldab kuulajatel keskenduda esituste sisule ja nüanssidele. Festivali fookuses on eelkõige Läänemere rahvaste maailmapildi varasemad kihistused ja ühtlasi soovitakse teadvustada erinevate rahvaste pärandkultuuri ühisosa. Selleaastase RegiÖÖ teemaks on Armastus.

Festivali kunstiline juht Toivo Sõmer: „Siiras armastus kodu ja lähedaste vastu, samuti kui kartuse ja austusega segunenud armastus jumala ja looduse vastu on olnud omane kõikidele kultuuridele. Meremees armastab vahel merd ja laeva rohkem kui naist, pillimees võtab kandle sülle vaata et sagedaminigi, kui oma lapse… Armastuse temaatika ja tähendus on rahvaloomingu pärandis mitmekülgne, armastus on käinud lauludes ja lugudes käsikäes pisarate ja murega.”

RegiÖÖ 2015 kontserdid ja koosmängimised on Tartu Jaani kirikus ja Vilde lokaalis ning Tervisekohvikus.

Festivali avasündmus „Armastusest. Lapsed ja noored pärimuses.” on laupäeval 26.09 Vilde lokaali palmisaalis kell 13.00, kus astuvad üles Mooste rahvamuusika kooli pillilapsed, Poistebande, Taevastiib ja Kaval käsi.

Veel saab RegiÖÖl osa udmurdi, leedu, viena-karjala, rootsi (ja laiemalt Skandinaavia) ja eesti traditsioonilisest pillimuusikast ja lauludest.

Festivali korraldab MTÜ Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles