«Roukli» võistleb nimekal Tokyo festivalil

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raudsepp aktsioonis.
Peeter Raudsepp aktsioonis. Foto: Repro

Tokyo filmifestival valis oma võistlusprogrammi Veiko Õunpuu filmi «Roukli». Tegu on ühe olulisema Aasia filmifestivaliga ja «Roukli» esimene Eesti film, mis seal võistlema hakkab.

A-kategooriasse kuuluv festival leiab tänavu aset 22.-31. oktoobrini ja külalisteks on kutsutud Veiko Õunpuu ja üks peaosatäitjatest Juhan Ulfsak.

Õunpuu sõnutsi on see, et ühisrahastusplatvormi Hooandja abil tehtud film maailmas nii kaugele jõuab, märkimisväärne tunnustus tervele kollektiivile. Ja lisab pressiteate vahendusel, et loodetavasti leiab ka kodupublik filmist enesele midagi olulist.

«Roukli» maailmaesilinastus oli juulis Serbias Palićis, sealsel Euroopa filmide festivalil. Film räägib väikesest talukogukonnast, mida ähvardab lähenev sõda. Hirmunud elanike elu pööratakse pea peale, kui majja saabuvad kaks põgenikku, kes pagevad salapärase ja kättemaksuhimulise Peedu eest.

Film linastub praegu ka Eesti kinodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles