Nädala plaat. Kaleidoskoopilise müra ilu

Risto Kozer
, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
King Midas Sound ja Fennesz
King Midas Sound ja Fennesz Foto: Kuvatõmmis

King Midas Sound / Fennesz

Edition 1 (Ninja Tune)

Hinne: 4

Bassimuusika ja dub'i sõpradele on Kevin Martin alias King Midas Sound  oma tapjaproduktsiooniga kindlasti tuttav. Kuid see siin pole järjekordne Martini bassiesteetika näide, nagu seda on olnud tema varasemad asjad, nagu The Bug või Techno Animal, vaid hoopis selline burialiliku urbanistliku linnakuma kaleidoskoopiline ilu, mida «Edition 1» puhul koostöös Austria produtsent Fenneszi sooja valge müraga harmoniseeritakse. «Edition 1» on sissejuhatus nelikalbumite sarjale, mille käigus King Midas Sound teeb iga järgmise albumi koostöös mõne uue artistiga. Kellega täpsemalt, on loomulikult saladus.

See on terviklik ja tindine suurlinnapoeesia, mille koostis on sündinud Euroopa linnades. Laulja Roger Robinson salvestas oma osa Kevin Martini stuudios Berliinis, teine laulja Kiki Hitomi enda partiid Leipzigis ja Fennesz toimetas mõistagi Viinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles