Ajakiri Horisont jääb riigi toetuseta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis.
Kuvatõmmis. Foto: ERR

Keskkonnainvesteeringute Keskus vähendab järgmisel aastal MTÜ Loodusajakirjale antavat toetust 50 protsendi võrra ning toetuseta jääb ka järgmisel aastal juubelit tähistav ajakiri Horisont.

Piiratud eelarve tingimustes peab keskkonnaministeerium järjepidevuse tagamiseks kõige olulisemaks toetada jätkuvalt 1933. aastast ilmuvat Eesti Loodust ja 1929. aastast välja antavat Eesti Metsa, vahendas ERRi uudisteportaal.

Minister Marko Pomerants põhjendas «Aktuaalsele kaamerale» otsust vajadusega suunata enam ressursse laste ja noorte keskkonnateadlikust tõstvate tegevuste toetamiseks.

«Küsimus on selles, kuidas seda raha kõige mõistlikumalt kasutada, et kui me täna oleme euroliidu rahade eest ehitanud hulga loodusmajasid, neid renoveerinud, siis on põhimõtteliselt kaks võimalust, kas suunata küllaltki suur raha sellest ühe täiendava ajakirja tootmiseks ja minna pärast raamatukokku neid lugema või saata need samad lapsed ja veel rohkem lapsi nendesse loodusmajadesse tegelikku loodusharidust saama,» rääkis Pomerants.

Horisondi peatoimetaja asetäitja Ulvar Käärti sõnul teeb toimetus kõik endast oleneva, et ajakiri ka järgmisel aastal edasi ilmuks ning hetkel otsitakse alternatiivseid rahastamismudeleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles