ETV+ esimest hommikuprogrammi varjutasid faktivead

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kohv+» saatejuhid Jelena Solomina ja Dmitri Pastuhhov.
«Kohv+» saatejuhid Jelena Solomina ja Dmitri Pastuhhov. Foto: Olga Makina

Täna hommikul kell 6.55 jõudis esimest korda eetrisse venekeelne telekanal ETV+, mille varahommikune saade «Kohv+» sarnaneb ETV hommikuprogrammiga «Terevisioon». Muidu meeleolukas ETV+ hommikusaates jäi silma saatejuhtide mõningane teadmatus Eestis toimuvast.

Kell 6.55 startinud hommikuprogrammis «Kohv+» tervitasid vaatajaid saatejuhid Jelena Solomina ja Dmitri Pastuhhov. Saade on traditsioonilises stiilis - igal pooltunnil on eetris uudised ning stuudiosse on kutsutud külalised.

Nii nagu «Terevisioonis», tutvustatakse ka ETV+ hommikusaates värskeid ajalehti. Täna räägiti sel ajal näiteks Keskerakonna volikogu nädalavahetusel toimunud koosolekust. Muuhulgas kõlas saatejuhtide suust, justkui oleks Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele esitatud kahtlustuse asemel juba süüdistus korruptsioonis ning justkui oleks kohus möödunud reedel Tallinna volikogu esimehe Kalev Kallo õigeks mõistnud.

Tegelikult kaalus kohus, kas kõrvaldada Kallo uurimise ajaks ametist või mitte. Harju maakohus ei rahuldanud riigiprokuröri taotlust, millega ta soovis Kallot ametist kõrvaldada. Kallot kahtlustatakse kaasaaitamises nii altkäemaksu andmisele kui võtmisele.

«Esimene otse-eeter on niivõrd närviline sündmus, et oli paar komistust,» tunnistas ETV+ turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Anastassia Dratšova Postimehele. «Saatejuhid on oma apsudega kursis ning täna õhtul selgitavad otse-eetris televaatajatele vigu «Sinu õhtu» saatejuhid,» märkis ta õhtupoolikul põgusas vastuses.

«Sinu õhtu» Anna Sapronenko ja Andrei Titovi juhtimisel jõudis ekraanile täna kell 19. Esimeses saates olid ka hommikusaate «Kohv+» saatejuhid, kes jagasid muljeid oma esimesest eetripäevast.

ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar ütles möödunud nädalal intervjuus Postimehele, et ETV+ näol on tegemist pikaajalise missiooniprojektiga, mis edastab objektiivset venekeelset infot. «Maailmas selliseid just väga palju ei ole,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles