Muusikapäeval kuuleb Eesti parimaid ooperisoliste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli Lill laulab muusikapäeval Tartus kolmes kohas.
Juuli Lill laulab muusikapäeval Tartus kolmes kohas. Foto: Peeter Langovits

1.oktoobril tähistatakse üle kogu Eestimaa rahvusvahelist muusikapäeva. Suurejoonelises programmis astuvad paljude muusikute seas üles ka meie parimad ooperisolistid. Kusjuures, kõiki Muusikapäeva kontserte on võimalik nautida tasuta.

Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli aulas tervitavad kuulajaid sellel päeval metsosopran Juuli Lill ja tenor Andres Köster. Pealinnas on võimalik aga külastada Tallinna Jaani kirikut, kus teiste seas annavad kontserdi sopran Helen Lokuta koos pianist Ralf Taaliga.  Muusikas ja raamatutes peitub lõputult maagiat, seda teavad ka sopran Geraldine Casanova, tenor Oliver Kuusik ning pianist Marje Lohuaru, kelle kontserti on võimalik nautida Eesti Rahvusraamatukogus kell 15.

Kuid tippsolistid jõuavad Muusikapäeval ka Eestimaa kaugematesse nurkadesse. Nii võib näiteks armastatud sopranit Pille Lille koos pianist Piia Paemurruga kuulata Vormsi koolis. Rapla kiriku saalis kõlab aga tervituskontsert metsosopran Iris Oja ja organist Ulla Kriguli esituses. Rahvusooper Estonia sopran Heli Veskus ja pianist Jaanika Rand-Sirp võtavad aga sel päeval ette lausa kontserttuuri mõõtmetes Muusikapäeva - koos külastatakse mitmeid  Ida-Eesti erinevaid paiku – nii rõõmustavad nad publikut Rakvere Reaalgümnaasiumis, Kunda Ühisgümnaasiumi galeriis ning ka Tapa sõjaväeosas. Koluvere Hooldekodusse jõuavad aga bariton Rene Soom ja pianist Martti Raide. Üllatusi Muusikapäeva kontserdiprogrammis on veel mitmeid ning programmil saab silma peal hoida kodulehel www.muusikapäev.ee.

Muusikapäev annab hea võimaluse muusikutele enese tutvustamiseks ning kuulajatele võimaluse muusikat nautida või sellega tutvust teha. Muusikapäeva kontserdiprogrammis kulub jazz- ja pärimusmuusika kõrval suur osa programmist klassikale. Meil on tähelepanuväärseid muusikuid ja heliloojaid, aga meil on ka palju inimesi, kes erinevatel põhjustel klassikalise muusikaga tuttavad ei ole, või seda suisa pelgavad.  Kasutagem võimalust astuda esimesed sammud sellesse lõputusse ja inspireerivasse maailma, mis tegelikult ei olegi nii kauge kui vahel näida võib. Kontserte on sel ühel päeval enam kui 200 ning kõik on tasuta, seega kuulamist jagub igaühele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles