Klassikaline New Order

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Order- Music Complete
New Order- Music Complete Foto: Margus Haav

New Order

Music Complete

Mute

Hinne: 4

Õigupoolest ei tohiks ma ajakirjanduseetika kohaselt New Orderist kirjutada. Huvide konflikti tõttu. Mul on nendega liiga isiklik suhe. Õnneks on see suhe ühepoolne ja platooniline, sestap vast pole hullu. «Technique» (1989) on bändi ajaloos ainus album, mis sisaldab bändiliikmete fotosid.  New Order on samas pidevalt pildil, mõistagi alateadvuses. Nad ei kipu ülemäära sagedasti stuudiosse. Nojah, Peter Hooki ei ole endiselt nendega. Kahju, väga kahju, aga bänd on alles.

«Music Complete» on nende 35-aastase hiilgava karjääri kümnes album ja üsna klassikaline New Order ehk see, millisena teda armastatakse. Haaravad meloodiad, klassikalised bassid, kaasatõmbavad kidrakäigud ja paras annus eneseirooniat. «Tutti Frutti» algab näiteks nagu häbitult lihalik eurodisko, kuid võtab edenedes sujuvalt klassikalised neworderlikud jooned. Kõik ei ole nii, nagu esmapilgul näib!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles