Näosaate vanal tõllal on uus, viisakam kutsar

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su nägu kõlab tuttavalt. Märt Avandi
Su nägu kõlab tuttavalt. Märt Avandi Foto: Erlend Štaub

«Mina olen selle hooaja saatejuht Märt Avandi. Ma olen mõnel korral kuulnud arvamust, et Ott Sepp ja Märt Avandi töötavad tandemina suurepäraselt - nad on sädelevad, nad on vaimukad, nad sobivad lavale imeliselt. Aga eraldi võttes nad ei ole midagi erilist - üks on hall ja teine on keskpärane. Aga siin ma seisan, täiesti üksi. Juhin seda saadet ja annan endast parima. Ja võibolla tõestan ajapikku, et see arvamus vastab tõele,» Lubas TV3 saate «Su nägu kõlab tuttavalt uus saatejuht pühapäeva õhtul televaatajatele.

TV3 paroodia-show neljas hooaeg tuli uue saatejuhiga. Mart Sanderi kingadesse astus ettevaatlikult Märt Avandi, kes muutis mõnevõrra saate tooni. Esiplaanil sädeleva värvika tegelaskuju asemele tuli tagasihoidlikum saatejuht, kes vestleb osalistega pingutamata, pehmelt ja sõbralikult, hoidudes piiripealsetest naljadest.

«Ma ütlen ausalt - kui sa seisad kontsadel, siis selle numbri puhul on see juba pool võitu, kui mitte kolmveerand. Kõigepealt seisa, hakka vaevaliselt liikuma ja siis sa oled võidumees,» andis Avandi enne esitust julgustavat nõu Mikk Mäele, kellel oli ees hirmuäratav ülesanne kehastada Push Upi. Pärast etendust märkis saatejuht, et Mikk on «üle keskmise kole naine».

Ükski neist kommentaaridest ei tekitanud kelleski ebamugavust, ehkki kõne all oli väga küsitav number. Kohtunikelaua taga sel aastal uusi tuuli ei puhu. Kohal on oma tuntud headuses Andrus Vaarik, kelle vaimukustele pole võrdset ja kes ei pelga ka pisukest poliitilist ebakorrektsust. «Ma arvan, et selle loo mõte oli meid pagulastega harjutada, et see nii suure šokina ei tuleks,» teatas Vaarik Rolf Roosalule, kelle nägu oli saates pruuniks võõbatud.

Tanja Mihhailova paistis oma tavapärast särtsu veidi tagasi hoidvat, kuid Olav Osolin pildus fakte ja elukogemusi nagu muiste. «Ma olen käinud Macy Gray kontserdil kaks korda. Kui Riias hakkas Macy Gray laulma, siis lätlased jooksid kõik šašlõkki ostma. Teine kord sattusin sellisele kontserdile, kus ta ise oli natuke šašlõkine. See oli esimene normaalne Macy Gray kontsert, kus ma käinud olen,» kiitis Osolin Juss Haasma etteastet. Külaliskohtunik ja endine võistleja Mart Müürisepp passis ametisse hästi ja pole midagi imestamisväärset, kui teda sellises rollis tulevikus veelgi näha saab.

Kaheksa võistlejat on valitud vana valemi järgi. Mõned kogenumad lauljad (Lenna Kuurmaa, Rolf Roosalu), uustulija (Mikk Mäe), koomik (Sepo Seeman) ning rohkem ja vähem tuntud näitlejad (Liina Vahtrik, Juss Haasma, Saara Kadak ja Piret Krumm). Esimese saate pani ülekaalukalt kinni Kate Bushi hiilgavalt jäljendanud Saara Kadak, kelle andekuse ulatusest Eesti televaataja nüüd teadlikuks sai. Võimalik, et Kadak teeb Müüriseppa ja tema tõeline tähelend algabki tänu näosaatele.

«Su nägu kõlab tuttavalt» veereb ka neljandal hooajal edasi nagu hästi õlitatud, värvikirev tõld, millel on uus ja vaoshoitum kutsar. Sest milleks parandada midagi, mis pole katki?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles