Postimehe kino alustab «Sipelgapesaga», tulevad ka esilinastused

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sipelgapesas» pidu ei vaibu.
«Sipelgapesas» pidu ei vaibu. Foto: Kaader filmist.
  • «Sipelgapesa» on Postimehe kino sügishooaja avafilm
  • Järgmiste filmidena tulevad «Kohtumõistja» ja «Kristus elab Siberis.»
  • Kevadhooajal oli Postimehe kinos kokku üle 21 000 vaatamise.

Postimehe kino alustab uuesti, sügishooaja esimese filmina näitame Vladimir Loginovi dokumentaalfilmi «Sipelgapesa», mis räägib Lasnamäe kobargaraažist käivast kummastavast maailmast. «Sipelgapesa» näeb neljapäevast kuni pühapäeva südaööni. 

Kevadel menukalt esilinastunud filmi kohta kirjutas PÖFFi juht Tiina Lokk: «Inimlik ja soe film»; Postimehe filmitoimetaja Tiit Tuumalu: «Milline materjal – viis korrusetäit garaaže, kokku üle 700, iga ukse taga oma lugu!»; legendaarne lavastaja ja näitleja Roman Baskin: «Kibe tõdemus meie kõigi vajalikkusest siin päikese all.»

Vladimir Loginovi dokumentaalfilm on kogum lühinovelle meestest, kes tegutsevad Lasnamäe hiiglasliku nõukogudeaegse garaažikompleksi boksides. Lõputud spiraalikujulised sõidukoridorid täis masinaid ja inimesi meenutavad sipelgapesa.

1985. aastal ehitatud koloss on muutunud lihtsast garaažist utoopiliseks rajatiseks, kus leidub kõikvõimalikke asutusi. Kompleksis tegutseb saun, restoran ja isegi loomakliinik. Sipelgapesa on teiseks koduks ligi 700 mehele. Siin jagavad nad oma argimuresid ja unistusi, putitavad autosid ja põgenevad näägutavate naiste eest. Omamoodi salajases klubis saavad mehed elada endi kehtestatud reeglite järgi. Siin ei sega neid keegi.

Täna algaval 2015/16. aasta hooajal näitab Postimees lisaks kodumaisele toodangule ka valitud välismaiseid teoseid. Nendest lähemalt siis, kui aeg kätte jõuab.

Järgmisel nädalal näeb Postimehe kinos Kadri Kõusaare teist mängufilmi «Kohtumõistja». Sellele järgneb Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi «Kristus elab Siberis». Tulekul on ka Riho Västriku loodusdokumentaal «Maastiku mustrid».

Novembri alguses aga saame osa Manfred Vainokivi dokumentaalfilmi «Luikedeta järv» esilinastusest. Film esilinastub samal ajal nii kinos Artis kui ka Postimehe kinos.

Postimees näitas kevadise hooaja jooksul kokku 28 kodumaist filmi. Filme vaadati enam kui 21 000 korda, keskmiselt oli ühel nädalavahetusel 750 vaatajat. Menukaimad olid «Riigivargad», «Kirsitubakas» ja «Maastik mitme kuuga».

Nagu ikka, saavad Postimehe kino tasuta vaadata kõik Postimehe paberlehe tellijad. Selleks  tuleb veebis teha endale Postimees Plussi konto ning minna aadressile kino.postimees.ee. Loomulikult saavad filme vaadata ka digitellimuse omanikud ja päevapileti ostjad.

Iga nädala neljapäevast tuleb Postimehe kinno uus film, kui on lühemad filmid, siis ka mitu. Filmi saab vaadata kuni pühapäeva keskööni.

Head filmivaatamist koos Postimehega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles