Ekraanile jõuab Arvo Pärdi muusikaga Itaalia film

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Turturro aktsioonis.
John Turturro aktsioonis. Foto: Kaader filmist

Alates 16. oktoobrist linastub Tallinna kinos Artis tunnustatud Itaalia režissööri Nanni Moretti draama «Minu ema», kus on oluline osa ka Arvo Pärdi muusikal.

Sünopsise järgi väntab viljakas režissöör Margherita parasjagu uut filmi. Kogu võttegrupil on suured ootused filmis kaasalööva Hollywoodi näitleja suhtes, kuid selgub, et too on lihtsalt kehkenpüks. Staaril ei jää meelde ridagi oma repliikidest, kuid samas suudab ta kogu filmigruppi lõbustada. Võtteplatsil korda loov Margherita on tegelikult loomingulises ja eksistentsiaalses kriisis. Ta peab samaaegselt leppima oma ema hääbumise, lahutuse ning oma tütre suurekssaamise ja kodunt lahkumisega. Imestusega tõdeb Margherita, et tema ema elus oli asju, millest tal aimugi ei olnud.

Filmi peaosalist kehastab Margherita Buy ja tema ema Giulia Lazzarini. Mõlemad võitsid oma rolli eest ka Itaalia filmiauhinna David di Donatello. Hollywoodi näitlejast kehkenpüksi mängib John Turturro.

Kõlavad katkendid Arvo Pärdi teostest «Tabula rasa», «Saara oli 90-aastane», «Aliinale», «Pari intervallo», «Cantus Benjamin Britteni mälestuseks», «Festina lente» ja «Silouan´s Song».

Tänavusel Cannes´i festivalil võitis «Minu ema» oikumeenilise žürii auhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles