Nädala plaat. Edmundi katkine kaleidoskoop

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edmund Hõbe
Edmund Hõbe Foto: Kuvatõmmis

Edmund Hõbe

Indian Summer In Portugal

self-released

Hinne: 4

Edmund Hõbe kohta võib varsti juba öelda Eesti avant-rock’i vanameister, liiatigi, et ta armastab kanda ka habet. Tegevus Opium Flirdi koosseisus ja isetegevus Multiphonic Rodentina ja nüüd Edmund Hõbena on oma küllaltki introvertselt ja madalat profiili hoidvalt, kuid siiski järjekindlal moel uuristanud kohta ajalukku nagu ürask. Oma plaate levitab ta järjekindlalt cd-r’idel ja ma ei teagi, kas neid ka poest saab osta. Hõbe on multiinstrumentalist, kes valdab vist kõiki pille, mis olemas on. Või vähemalt neid, mida ta otsustanud endale hankida. Ka on ta teeneline koduslindistaja ja maakohtades elaja.

Kõik need omadused säravad vastu ka tema viimaselt, idüllilise, ent ka kustumise võimalusega pealkirjaga plaadilt «Indian Summer In Portugal». Võib tõdeda, et ka Hõbe plaadid muutuksid järjest rõõmsamaks ja sellest võiks mõelda kui järkjärgulisest liikumisest valguse poole. Kes teab, võib olla asub kuskil siin mõni religioosne tõmbekera. Ilmselt siiski mitte. Plaat on väga ookeaniäärse meeleoluga, isegi kui ollakse satutud pisut närvilisemasse ja mõnevõrra Sun Ra-d või multifilmi «Nõiutud saar» soundtrack’i meenutavasse atonaalset oma hinges kandvasse rubriiki – «Theropodium».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles