Kuidas eri liiki puid üsna kaugelt ära tunda

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mogwai- Central Belters
Mogwai- Central Belters Foto: Kuvatõmmis

Mogwai

Central Belters

Rock Action

Eskimod lahendasid tülisid vastastikku lauldes. Mogwaile laulda eriti ei meeldi, kuid neil laulavad kitarrid, riffe kasvab bändil nagu metsas puid ja letargilist tülitsemisjuubelit tähistavad nad suisa kolmik-CD-kogumikuga. Kui Mogwai 1995. aastal alustas, teadsid terminit post-rock vähesed. Kui Slint oligi post-rock, siis hoopis teistsugune. Eriti ei usu, et Mogwai oli Godspeed You Black Emperorist kuulnud, ja ilmselt lõi selle post-rock’i, mida tänapäeval peetakse Godspeedi omaks, ikkagi ise.

Tore on näha arengut. Esimestes lugudes on ideed napid ja muusikud väljaõppimata, bänd peidab monotoonset mürakorinat kõrvulukustava valjuse ja irooniliste pealkirjadega («Summer,» «Christmas Steps»). Eristada saab neid ehk ka nii, et ühed on vaikne-vali-dünaamikaga, teised siuglevad singulaarse kliimaksi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles