Tartus tantsitakse kesköist Pariisi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kesköö Pariisis».
«Kesköö Pariisis». Foto: Maris Savik

Vanemuise teater toob 24. oktoobril väikese maja lavale uue balleti «Kesköö Pariisis», mille koreograafiks ja lavastajaks on ameeriklane Michael Shannon.

Teos on inspireeritud George Gershwini muusikast ja 1920-1950ndatel Pariisis tegutsenud silmapaistvatest loomeinimestest: Ertést, Elsa Schiaparellist, Josephine Bakerist ja Salvador Dalist.

Libreto kirjutas Shannon koos Mare Tommingaga. Viimase sõnul on see lihtne armastuslugu. «Võib ka öelda, et see on nüüdisaegne romantiline ballett, kus ei puudu armastuskolmnurk ja intriigid,» ütles Tommingas, kes on ühtlasi lavakujunduse ja kostüümide autor.

Michael Shannon on endine tipptantsija, kes on töötanud ka Moskva Suure teatri solistina. Koreograafina on tegutsenud peamiselt ookeani taga. Kuni eelmise aastani juhatas ta Antwerpeni kuninglikku balletikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles