Vaata eaka Hilda lugu, mis võitis Kanada eestlaste filmikonkursi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilda on teel kauplusauto poole.
Hilda on teel kauplusauto poole. Foto: Kaader filmist

Kanada eestlaste korraldatav dokumentaalfilmide festival EstDocs kuulutas oma lühifilmide konkursi võitjaks Jaak Kilmi ja Aleksandr Heifetsi dokumentaalfilmi «Hilda».

Südamlik lugu räägib Lõuna-Eestis elavast eakast Hildast, kes ei taha vaatamata turja rõhuvatele aastatele kuidagi linna tütre juurde kolida, püüdes kõigega ise hakkama saada.

Sama tegelast kohtame ka Kilmi ja Heifetsi eelmises filmis «Järjekord», mis valmis sarja «Eesti lood» tarvis.

Oma lemmikuks nimetas selle ka festivali publik.

Teise koha sai Steve Zilbermani film «Seedrioru: Suvihari 60th Anniversary». Lisaks märgiti ära Stellan Särlefalki film «Mis on Eesti Kool», Andres Sooneste «Eesti Klubi» ja Joanna Laastu «Vabadus».

Konkursile võis saata filme, millel on seos Eestiga või eestlastega. Filmide pikkus ei tohtinud ületada seitset minutit.

Festivali põhikonkursi võitis Priit Tenderi film «Teekond Ussinuumajani». Publik valis oma lemmikuks Ólafur Rögnvaldssoni filmi «Need, kes julgevad».

Eestit ja eestlust puudutavate dokumentaalfilmide festival EstDocs leidis aset 15.-20. oktoobrini Torontos. Seda korraldab Kristi Sau-Doughty. Festivali võib nimetada ka eesti filmikultuuri saadikuks ja sillaks Kanadas.  

Kõik lühifilmikonkursi filmid on nähtavad siit.

HILDA from Taiga Film on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles