Teatrifestival ootab saali noori

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Lange NUKU lavastuses "Gelsomiina tsirkus".
Sandra Lange NUKU lavastuses "Gelsomiina tsirkus". Foto: Nuku

Eesti Keskus Assitej korraldab 28. – 29. oktoobril Vaba Lava teatrikeskuses teatrifestivali „Teater noorele vaatajale 2015“ ja tähistab maailmaorganisatsiooni 50. juubeliaastat.

Kolmandat korda toimuv kodumaine ülevaatefestival koondab kokku väiketeatrid ja ringreisitrupid, kes esinevad festivalil oma värskemate lavastustega lastele ja noortele. Etendusi annavad Piip ja Tuut Teater, Miksteater, NUKU teater, VAT Teater jt. Kokku saab kahe päeva jooksul vaadata ligi 10 omanäolist ja erinevatele vanusegruppidele suunatud etendust. Programmi kuuluvad ka seminarid, arutelud, klubiõhtud ja teatrite laat, kus on kõigil võimalik saada ülevaade noorpublikule mängivatest teatritest ja truppidest.

Täpsem kava siit.  

Lisaks tähistab Assitej Eesti Keskus festivaliga Assitej International 50. sünnipäeva. Assitej ühendab saja maa teatrid viielt kontinendilt, pühitseb igal aasta 20. mail üleilmset lasteteatripäeva, korraldab iga kolme aasta järel maailmafestivali ja konverentsi, algatab projekte, mis loovad loomingulise platvormi teatritegijatele ja teoreetikutele suhtlemiseks,

kogemuste jagamiseks ja enesearenguks. Eesti ASSITEJ Keskus loodi 1992.aastal Põhjamaade Assitej-de õhutusel ning on sellest ajast olnud maailmaorganisatsiooni tegevusega seotud.

„Teater noorele vaatajale“ festivali eesmärk on tutvustada Eesti parimaid laste- ja noortelavastusi, et aidata õpetajatel teha valikuid, milliseid etendusi koos õpilastega vaatama minna või keda oma kooli esinema kutsuda. Festival püüab tõsta Eesti noore vaataja teatri taset ja publiku nõudlikkust pakutava suhtes. Kõikide etenduste kohta toimuvad professionaalsete kriitikute poolt läbi viidud arutelud, mis annavad vajalikku tagasisidet nii vaatajale kui esinejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles