Belgia kirjanik külastab Eestit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Philippe Toussaint
Jean-Philippe Toussaint Foto: HeadRead
  • Jean-Philippe Toussaint kohtub lugejatega kolmapäeval kell 18.00

Jean-Philippe Toussaint (1957) on menukas ja rohkelt auhindu kogunud belgia kirjanik ja režissöör, kes on Eesti lugejale eelkõige tuntud eesti keeles ilmunud teostega «Vannituba» ja «Armastajad». Tema teosed on stiililt minimalistlikud, kajastavad köitvalt tänapäeva ühiskonna tulipunkte ning uudistavad päevapoliitika teemasid Prantsusmaal ja mujal Euroopas.

Jean-Philippe Toussaint on vastuoluline ja kõmuline kirjanik, kes on kord avaldanud paberkujul raamatuid, edasi võtnud tulihingeliselt sõna e-raamatute poolt ning nüüd oma värskeima romaaniga «Football» taas paberi ja trükilõhna romantikast võlutuna jälle füüsilisel kujul väljaannete pooldamiseni jõudnud.

Raamat kõneleb pallimängufilosoofiast ja erru saadetud prantsuse jalgpalluri Zinedine Zidane'i seiklustest ning skandaalidest. Toussaint on hirmutavalt intelligentne, keerukas isiksus ja ühtlasi tulihingeline jalgpallifänn.

Prantsuse kultuurifestival Accord koostöös festivaliga HeadRead korraldab kolmapäeval Tallinnas kirjandusõhtu, kus on võimalik kuulata vestlust Jean-Philippe Toussaint’iga, keda küsitleb Loomingu Raamatukogu peatoimetaja Triinu Tamm.

Kohtumine toimub Tallinna Kirjanike maja musta laega saalis kell 18.00.

Kirjanduskohtumine on kõigile huvilistele tasuta ja toimub prantsuse keeles eestikeelse tõlkega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles